Wino i ser - lubuskie piwniczne skarby. Degustacja komentowana
Wino i ser - lubuskie piwniczne skarby. Degustacja komentowana
21 czerwca, godz. 18:00. Miejsce: Piwnica winiarska Sala Szeptów przy ul. Sowińskiego 3, Zielona Góra
Gienon Mientkiewicz i Kinga Kowalewska-Koziarska zabiorą Was w kulinarną podróż pełną smaku i pasji. Spróbujecie najlepszych lubuskich serów i win, a wszystko to okraszone barwną opowieścią i mnóstwem ciekawostek. To pierwsza taka degustacja komentowana w historii Dni Otwartych Piwnic Winiarskich.
Podczas degustacji komentowanej spróbujecie dziewięciu rodzajów serów od lubuskich serowarów, a także sześciu rodzajów win (białego, różowego i czerwonego) z winnic Kinga i Żelazny. Wszystko odbędzie się w klimatycznych wnętrzach Sali Szeptów, czyli świeżo wyremontowanej, prawie 170-letniej historycznej piwnicy winiarskiej przy ul. Sowińskiego 3.
Gienon Mientkiewicz: Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia "sery zagrodowe", które sam zdefiniował i wytrwale promuje. Prowadził w kanale Kuchni+ program "Przez dziurkę od sera". Szkoli, realizuje serowe warsztaty i degustacje. Współtworzył Festiwale Smaku w Grucznie i Sandomierzu.
Kinga Kowalewska-Koziarska: Winiarka, właścicielka winnicy Kinga w Starej Wsi pod Nową Solą. Sommelierka, pasjonatka smaków i nieoczywistych kuchennych połączeń. Jest wiceprezeską Fundacji Tłocznia.
Liczba miejsc jest ograniczona
21 czerwca, godz. 18:00. Miejsce: Piwnica winiarska Sala Szeptów przy ul. Sowińskiego 3, Zielona Góra
Gienon Mientkiewicz i Kinga Kowalewska-Koziarska zabiorą Was w kulinarną podróż pełną smaku i pasji. Spróbujecie najlepszych lubuskich serów i win, a wszystko to okraszone barwną opowieścią i mnóstwem ciekawostek. To pierwsza taka degustacja komentowana w historii Dni Otwartych Piwnic Winiarskich.
Podczas degustacji komentowanej spróbujecie dziewięciu rodzajów serów od lubuskich serowarów, a także sześciu rodzajów win (białego, różowego i czerwonego) z winnic Kinga i Żelazny. Wszystko odbędzie się w klimatycznych wnętrzach Sali Szeptów, czyli świeżo wyremontowanej, prawie 170-letniej historycznej piwnicy winiarskiej przy ul. Sowińskiego 3.
Gienon Mientkiewicz: Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Autor określenia "sery zagrodowe", które sam zdefiniował i wytrwale promuje. Prowadził w kanale Kuchni+ program "Przez dziurkę od sera". Szkoli, realizuje serowe warsztaty i degustacje. Współtworzył Festiwale Smaku w Grucznie i Sandomierzu.
Kinga Kowalewska-Koziarska: Winiarka, właścicielka winnicy Kinga w Starej Wsi pod Nową Solą. Sommelierka, pasjonatka smaków i nieoczywistych kuchennych połączeń. Jest wiceprezeską Fundacji Tłocznia.
Liczba miejsc jest ograniczona
