SPONSOR PORTALU Milenium zakłady bukmacherskie
Warsztaty Pierożki świata

Warsztaty Pierożki świata

WYDARZENIE ODWOŁANE
Data wydarzenia: 2017-01-17 17:00

Studio Kulinarne Look&Cook
Opis lokalizacji

Lotników 6

65-138 Zielona Góra

zobacz na mapie

Wydruk w domu - bilet wstępu
Bilet na komórkę za 0 zł

UWAGA!

Uprzejmie informujemy, że z przyczyn niezależnych od Organizatora wydarzenie zostało odwołane. Zwroty biletów można dokonywać w punktach ich nabycia. W przypadku biletów zakupionych online, równowartość biletów zostanie zwrócona automatycznie na rachunek, z którego zostały opłacone. Operacja ta trwa max 5 dni roboczych.

Opis wydarzenia


Znany polski krytyk kulinarny Maciej Nowak dzielił się jakiś czas temu na Facebooku swoimi wrażeniami z pobytu w Krainie Kwitnącej Wiśni. Jeden z jego wpisów był szczególnie zabawny. Na pytanie jego nowego przyjaciela Japończyka o tym, jakie jest najbardziej popularne polskie danie, Maciej Nowak odpowiedział: „Pierogi”. Kolega Japończyk roześmiał się i rzekł: „Przecież pierogi są chińskie!”
Nie będziemy się wdawać w dyskusję na temat ojczyzny pierogów. W końcu, jakie to ma znaczenie? Jeżeli są smaczne, możemy zajadać się nimi bez końca!
Podczas naszych warsztatów pod okiem Inessy Kim – specjalistki między innymi od pierogów świata nauczycie się robić:
- rosyjskie pielmieni z mięsem wieprzowo-wołowym (lub kore...ańskie kimchimandu z mięsem, kimchi i makaronem ryżowym)
-gruzińskie khinkali z mięsem wieprzowo-wołowym
- środkowoazjatyckie manty z dynią gotowane na parze
- pieczone uzbeckie samsy z baraniną.
BĘDZIE SMACZNIE I WESOŁO!

Inessa Kim:
Jestem etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie.
Z wykształcenia – historyk i politolog. Ukończyłam Kazachski Uniwersytet Państwowy, Uniwersytet Środkowo-Europejski w Budapeszcie oraz Uniwersytet w Reading (Wielka Brytania). Do Polski przyjechałam na studia doktoranckie w 1997 roku.
Pracowałam jako tłumacz freelancer, byłam dziennikarką redakcji rosyjskiej Polskiego Radia dla Zagranicy, korespondentką serwisu informacyjnego Transitions Online, felietonistką miesięcznika „Kuchnia”, koordynatorem szkoleń w Microfinance Center. Później krótko prowadziłam własną firmę szkoleniowo-doradczą.
Przez 6 lat prowadziłam niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brałam udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, byłam uczestniczą drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowałam jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”. Od 2013 roku prowadzę warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach).
W 2014 roku wydałam edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. * W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Cena warsztatów: 150,00 zł/os.

Źródło: Materiały informacyjne organizatora.

Fundusze Europejskie

Projekt pt. "Nowatorska metoda elektronicznego mobilnego systemu weryfikacji i wystawiania biletów MMS"