SYLWESTER W PALMIARNI 2019/2020

date_rangeData wydarzenia 31.12.2019 19:00

location_onMiejsce wydarzeniaZielona Góra, Palmiarnia

Największa Restauracja w Mieście zaprasza na wyjątkową noc pod Palmami. Jedyna taka egzotyczna noc! Wspaniałą zabawę taneczną w rytmach lat 80- tych i 90- tych zapewni Państwu DJ LUKAS i DJ VISTO.
Rozpoczęcie zabawy - godzina 20:00, koniec - godzina 3:00.
 


Cena zaproszenia:
840,00 zł za parę - do końca listopada
890,00 zł za parę - od 1 grudnia

Prosimy o rozważny wybór miejsc. Wymiana lub zwrot nie są możliwe po zakupie.
 

Podczas Balu czekać będzie na Państwa wiele atrakcji - nie tylko kulinarnych!
Przez całą noc o drinki zatroszczy się Mistrz Polski - Bartosz Baranowski.

MENU:
GORĄCA KOLACJA DOSTĘPNA W STOŁACH SZWEDZKICH OD GODZ. 20:00

Zupa serowa na białym winie podana z ziołowym ciasteczkiem
Kacze udko w sosie konfiturowym
Kurczak Wellington z sosem serowym na groszku strączkowym i marchewce baby
Ozorki wieprzowe duszone w winie podane z kopytkami
Zapiekany gulasz z dziczyzny duszony w winie z dodatkiem borowikowego gnocchi
Jesiotr pieczony w sosie grzybowym
Dodatki (ziemniaki pieczone z ziołami, krokiety ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej, warzywa z sosem vinegrette)
 
PRZEKĄSKI NA ZIMNO W STOŁACH SZWEDZKICH
Rolada z boczku wędzonego z pikantnym nadzieniem paprykowym
Rolada z boczku wędzonego z nadzieniem jejecznym
Polędwiczki faszerowane kaparami duszone w brandy
Schab nadziewany śliwką i morelą
Bankietowy befsztyk tatarski na marynatach i siekanej cebuli z jajkiem
Carpaccio wołowe
Galaretka z kurczaka z warzywami
Koktajl z indyka z dipem z białego pieprzu 
Carpaccio z łososia wędzonego na mieszance sałat
Węgorz wędzony na mieszance sałat
Lubuski pstrąg wędzony na mieszance sałat
Śledź w śliwce kalifornijskiej i whiskey
Marynowany śledź w śmietanie
Rolady śledziowe z sosem z zielonego pieprzu
Krewetki tygrysie w cieście filo
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka z łososiem marynowanym w soli
Deski serów (sery od Lubuskich producentów)
Stół staropolski (wędliny od Lubuskich producentów wędlin)
 
DODATKI
Bułeczki
Pieczywo mieszane
Masło
Dipy do mięs

DESERY
Ciasto Jagodowo-twarożkowe
Ciasto Kukułka
Ciasto Kawowe
Ciasto Tiramisu
Sernik Wiedeński
Mus chałwowy z owocami
Mus czekoladowy z nutką dekadencji
Mus brzoskwiniowy
Ptysie sylwestrowe
Tort czekoladowo-bananowy
 
DANIA GORĄCE W TRAKCIE WIECZORU
Aromatyczna zupa rybna z pomidorami pelatti
Rubinowy barszcz z krokietem
Zupa gulaszowa
Roladki z kurczaka faszerowane warzywami w sosie śmietanowo-ziołowym
Polędwica wołowa duszona z grzybami leśnymi
 
ATRAKCJA KULINARNA WIECZORU
Jeleń pieczony w całości w piecu chlebowym
 
NAPOJE
Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
W cenie 0,5l wódki Ostoja na parę oraz lampka szampana o północy.

Dodatkowe informacje:
www.palmiarnia.net.pl
[email protected]
tel. kontaktowy 068 478 45 50/51
 
SYLWESTER W PALMIARNI 2019/2020
Loading...